2010. augusztus 30., hétfő

Rakonczay Viki és Gábor - I.

2010.08.30.

Úgy néz ki, kedden elindulunk.

Az elmúlt napok, hetek izgalmasan teltek – elvégeztük az utolsó simításokat a hajón, s volt dolgunk bőven.
Beszereltük az életmentő hevedert, amihez odakötjük magunkat vitorlázás közben, erre szükség van még a mentőmellény mellett, mert így viharos időben is biztonságosan a hajóhoz vagyunk rögzítve. Beszereltük a napelem-állványt, amely mindig a nap irányába fordítható, úgyhogy a maximális teljesítményt tudja leadni. Az utóbbi hetekben már nem a parti áramot használjuk, hanem a napelem töltődik, így óvjuk a környezetet.

A pozíciófényeket ledre cseréltük, ami kevesebbet fogyaszt, s kicseréltük az akkumulátort, mert a hajó mozgását nem szeretik az autós aksik. Szóval volt rengeteg apróság, de ami a legtöbb időt igénybe vette az az volt, hogy a 600 kilónyi kaját berakjuk. Mert nem úgy van az, hogy csak bedobálod a cuccokat, hanem szisztematikusan kell pakolni, a súlyokat mérlegelve. Előre nyilván kevesebbet, hogy ne legyen orrnehéz a hajó, középre és hátra pedig többet. Logisztikai feladat volt, jó néhány napig eltartott.

Bár a hajó keddig a parton volt, mi már hetekkel ezelőtt beköltöztünk, behálóztuk két oldalt az orrát, hogy ha vitorlát cserélünk, ne tudjon beleesni a vízbe, aztán az utolsó napokra maradt a biztosítások intézése, valamit a váltócsere, mert az csak pénteken érkezett meg Svédországból.

Annyi teendőnk gyűlt össze, hogy egy kicsit késésben is vagyunk az eredeti indulási tervünkhöz képest, viszont izgulni ugyan emiatt (a rengeteg teendő) nem maradt időnk.

A hajót kedd délután emelik be daruval a vízbe, és ha minden jól megy, délután, estefelé el tudunk indulni.

Első etapban a Graziosa szigetéig megyünk, onnan újra jelentkezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése